Ezt most nem fogom bő lére ereszteni:

A koronavírus a legfrissebb információk alapján valószínűleg már tünetmentes állapotban is fertőz, terjed. Ennek a megakadályozásában kulcsfontosságú, hogy MINÉL KEVESEBB ORVOS-BETEG TALÁLKOZÁS történjen. Ez a betegellátásban azt jelenti, hogy banális betegségekkel, halasztható dolgokkal ne keressük fel az orvost, ne most legyenek esztétikai műtéteink, fogtömés, fogszabályzás, stb. (nyilván a sürgős ellátás muszáj)

Foglalkozás-egészségügyi vonalon ez azt jelenti, hogy AZ IDŐSZAKOS MUNKAKÖRI ORVOSI ALKALMASSÁGI VIZSGÁLATOK FELFÜGGESZTÉSÉT javaslom. 

Az előzetes vizsgálatra szükség van, kiemelten fizikai, balesetveszélyes, vegyi kitettség esetén, és a soron kívüli vizsgálatokat is végezni szükséges. 

De ezzel szemben az időszakos vizsgálatok nem orvos-beteg találkozók, hanem halasztható vizsgálatok, esetleges elmaradásuk nem hordoz számottevő EGÉSZSÉGÜGYI KOCKÁZATOT

A menedzserszűrés pedig teljesen indokolatlan most. 

A fenti intézkedés megtételét javasoltam az Operatív Törzsnek, mivel így egyrészt mintegy 100-200 ezer orvos/asszisztens + potenciális fertőzött személy találkozást előzünk meg 1-2 hónap alatt, másrészt a foglalkozás-egészségügyi orvosok egy része második frontvonalként helyettesíteni tudja az alapellátásból esetlegesen betegség/kimerültség miatt kieső (gyakran idős, sokszor több krónikus betegséggel küszködő) háziorvost.

 

Kiemelt kép: OSHA