Szakértői működés

Foglalkozás-orvostani szakterületen 2015. óta igazságügyi szakértőként veszek részt polgári peres, közigazgatási- és munkaügyi peres eljárásokban. A felkérést elsősorban bíróságoktól kapom, de gyakran együttműködöm a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Orvosszakértői Intézetével is.

Munkahigiéné,  munkaegészségtan, munkahelyi zaj- és rezgésmérés, zajártalom, munkahelyi légszennyező anyagok vonatkozásában az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ által minősített egészségügyi szakértőként járok el.

Orvosigazgató és ellátó orvos

2021. óta a Duna Medical Center járóbeteg-ellátásának vezetője vagyok, valamint foglalkozás-egészségügyi orvosaként is dolgozom.

2018-2020 között a MES Magán Egészségügyi Kft. orvosigazgatójaként valamint foglalkozás-egészségügyi ellátó orvosként láttam el a szakmai feladatokat.

Munkaegészségügyi feladatok a Magyar Honvédségben

A Debreceni Egyetemen végeztem 2002-ben, először foglalkozás-orvostan, majd munkahigiéné szakvizsgát tettem. Korábban a Magyar Honvédség munkaegészségügyi laboratóriumának adjunktusaként, majd honvéd-tisztiorvosként munkaegészségügyi, közegészségügyi és járványügyi hatósági munkát végeztem. Részt vettem külföldi missziókban, műveleti területen az egészségügyi ellátás megszervezésében nemzetközi környezetben, valamint nagyobb rendezvények, katonai feladatok (Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatók, Vízforrás 2013) közegészségügyi tervezését és végrehajtását is szervezem.

A honvédségnél rendkívül változatos munkaegészségügyi kihívásokkal kell szembenézni, hiszen a kockázatok között jelen van

  • a harcjárművek, technikai eszközök vibrációs hatása
  • a járművek, illetve az impulzív zajkeltő fegyverek zajexpozíciója
  • a műhelyekben a vegyi anyagoknak történő kitettség
  • a radarok nem ionizáló sugárzása
  • az egészségügyi intézményekben ionizáló sugárzás és biológiai veszélyek
  • a közlekedéssel kapcsolatos kihívások
  • a vadászrepülő pilóták és tűzszerészek speciális megterhelései

Foglalkozás-egészségügyi alapellátás

2008. óta egyéni vállalkozás keretében alapellátó foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást végeztem több cégnél, ezáltal a munkaegészségügyi feladatok és követelmények mindkét szintjét (alapellátás és hatósági felügyelet) gyakorlom és ismerem. Több ipari szakterületen dolgoztam, a cégek között volt faipari gyártó, pénzügyi szolgáltató, bank, oktatási illetve környezetvédelmi cég is.